IDG präglas av en stark säljkultur, högt lönsamhetsfokus, affärsmannaskap och innovationsanda. Goda idéer och höga ambitioner belönas. IDG är en arbetsgivare som gärna ser de anställda växa och utvecklas och erbjuder ofta goda möjligheter till en intern karriär. Klimatet är vänligt, men du förväntas vara självgående och lyckas bäst om du är orädd. Redaktion och sälj arbetar tätt tillsammans med sinnet öppet för vad marknaden önskar. Antal anställda ca 190.

Mediasäljare

 
Arbetsuppgifter:Försäljning av annonser i print och på webb kringprodukter till konsumentprodukterna. Säljarna har kundlistor (ca 200 kunder totalt) men förväntas också hitta nya kunder. Fördelning i arbetstid mellan sälj på befintliga kunder och nykundsbearbetning är ca 30/70 till en början. Säljarna arbetar mot både slutkund och mediabyråer. Exempel på befattningar man möter är marknadschef, reklamchef, vd och informationschef. Kundbesök, ca sex i veckan. Oftast handlar försäljningen om relationsbyggande och långa kundrelationer, men man måste även kunna "dunka lur" för att stänga en tidning eller sälja nya projekt som dyker upp.
 
Kompetensprofil:Vi söker dig som är dokumenterat framgångsrik säljare och drivs av tuffa utmaningar. Förhandlingsvana. Dokumenterat hög produktivitet och starkt eget driv. Förmåga att planera och organisera sin tid effektivt. En framgångsfaktor i säljprocessen är att kunna sälja idéer och sy ihop kundlösningar utifrån den mix av produkter IDG konsument kan erbjuda. Erfarenhet att hitta kreativa lösningar för att tillfredställa kundens behov.
 
Information:Extremt tävlingsinriktad med förmåga att samarbeta. Högt tempo och starkt eget driv. Hög förståelse o snabbt komma in i rollen. Självgående. Kunna fatta egna beslut. Förmåga att göra avslut. Han/hon drivs troligen av att tjäna pengar och av att vinna men måste vara rutinerad nog för att se vinsten i att ibland byta eller ge bort kunder man inte själv kommer igenom på. Affärsmässig och smart. Han/hon ska inge förtroende och bygga relationer och måste kunna föra resonemang med olika typer av kunder.

Har Du några frågor kontakta Björn Welin på Affärskompetens på tel. 0709-51 92 74. Skicka din ansökan till: bjorn.welin@affarskompetens.se eller lägga in din CV på vår hemsida: www.affarskompetens.se
 
Omfattning:Heltid
 
Tillträde:Omgående
 
Sista
ansökningsdag:
2011-06-18Tjänsten är tillsatt
Tillbaka    Skriv ut