Pullmax startade 1938 som en avknoppning av ESAB och var då ett svets och konstruktions företag med ett antal olika produkter. Under –60 talet utvecklade Pullmax, som ett av de första företagen i världen, en koordinatstyrd stansmaskin för utstansning av plåtkomponenter. Företaget har alltsedan dess haft CNC styrda stansmaskiner som sin huvudprodukt. Man har även utvecklat ett koncept för att helautomatisera stansmaskinerna. För två år sedan lanserade Pullmax en ny generation stansmaskiner och därtill hörande automatiserings- utrustningar. Pullmax har i nya produktsortimentet ett antal helt unika funktioner.
Efter lanseringen har Pullmax växt kraftigt med ca. 30% per år.

Nu med det nya sortimentet och med nya ägare vill man öka den expansionstakten ytterligare och kommer därför att resursmässigt och kompetensmässigt förstärka för och -eftermarknads funktionerna målet är en kraftig expansion de närmaste två – tre åren.

YOUR SOLUTION - PULLMAX söker Internationell Förmarknadschef

 
Arbetsuppgifter:Som Förmarknadschef gäller det att med Marknadsteamet som består av tre personer i Göteborg och en i USA samt en samarbetspartner i Österrike arbeta upp befintliga Marknader som är Skandinavien, UK/Ireland och USA och etablera nya Marknader vilket är tex. länderna runt Bottenhavet samt Frankrike och Holland.

Vi säljer via agenter på de olika marknaderna varför arbetet innebär att utveckla effektiviteten, samarbetet och hitta alternativa försäljningsvägar. Du skall även kunna identifiera, värdera och etablera nya marknader. Arbetet innehåller dels traditionella marknadsförings- uppgifter men stor vikt kommer att läggas på att hitta nya former eller metoder. Arbetet innebär en del resor mest inom Europa, men även utanför.

Arbetet innebär att nå de höga målsättningarna som Pullmax nu satt och att tillsammans med teamet utveckla metoder och arbetssätt för att nå detta.
 
Kompetensprofil:Du bör vara civilekonom med marknadsinriktning eller motsvarande. Du bör även ha en säljbakgrund och arbetat inom industri av något slag. Vidare behärskar du svenska och engelska i tal och skrift, ytterligare språk ett plus. Vi tror även att du:

- uppskattar prestigelöshet och teamkänsla.

- gillar försäljning genom att sporras av att åstadkomma och se snabba resultat.

- är mycket initiativrik och kan handla även vid snäva tidsramar.

- föredrar att vara uppsökande och att ha mycket kontakt med andra samt själv är lätt att få kontakt med.

- har en stor samarbetsvilja och social anpassningsförmåga.

- är en person som har en helhetssyn där dock väsentliga detaljer kan ingå.

- är utvecklingsorienterad, kreativ och har en okonventionell syn på lösning av arbetsuppgifter samt tycker om att experimentera och tänka ut nya, ibland riskfyllda idéer och kunna angripa uppgifter utifrån flera angreppsvinklar.

- gillar att argumentera för och diskutera nya idéer och tankar, samt att alltid söka nya vägar och därigenom vara inspirerande. Vi vill att du skall kunna vara kritiskt inställd till de koncept och system som existerar.

- kan arbeta med en god överblick och med flera uppgifter samtidigt.

- kan kunna handla snabbt och fatta beslut snabbt, samt ändra på beslut som fattats tidigare.
 
Information:Information om tjänsten lämnas av Fredrik Florberger 0704-580974 (Affärskompetens)
 
Omfattning:Heltid med placeringsort Göteborg. Tjänsten inleds med ca. 1 månads traineeprogram.
 
Tillträde:Omgående
 
Sista
ansökningsdag:
2007-03-15Tjänsten är tillsatt
Tillbaka    Skriv ut