Sommarvikarier redaktionen Göteborgs-Posten

Sök jobbet
Stampen
Vill du ha sommarvikariat på Västsveriges största redaktion? Sök då till oss på Göteborgs-Posten.
Vi söker webbredaktörer, nyhetsreportrar online, ämnesreportrar till Samhällsredaktionen (Nyheter, Ekonomi), Sport och Nöje, redigerare, fotograf och bildredaktör samt featureredaktör och debattredaktör.

Vi ser att du har några års erfarenhet av nyhetsarbete, gärna med digital inriktning. Du brinner för journalistik helt enkelt. Har ryggmärgsreflex i jobbet när det gäller etik och källkritik, och kan jobba snabbt både direkt online och till printversionens deadline. Vi söker dig som kan och förstår hur man hittar nyheter via sociala medier, vågar vara personlig och som förstår hur du får spridning på artikeln. God kännedom om sociala medier, liverapportering och rörlig bild är ett krav. Mer information under respektive avdelning.

ONLINE:
Du bör vara allmänbildad och snabb – för här gäller det att på kort tid förstå skeenden, händelser, politiska frågor eller det senaste som är på gång i nöjesvärlden. Här jobbar vi i högt tempo med ett brett spektra av ämnen och söker såväl webbredaktörer som nyhetsreportrar. En sak är säker: Det blir aldrig långtråkigt på GP Online; vi vill vinna nyhetsmatcherna både i Västsverige och ute i världen.

Nyhetsreporter på Samhällsredaktionen
Du har ett brett intresse för samhällsfrågor i vid bemärkelse, du är allmänbildad och idérik. Att jobba mot papperstidning är lika självklart som att jobba digitalt. Som reporter på Samhällsredaktionen är du med och bedriver ett kvalificerat journalistiskt arbete. Ena dagen handlar det om ett politiskt avslöjande, nästa om kollektivtrafiken, en tredje skriver du om integration eller vård och sedan allt däremellan.

Fotograf
Sport blir det inte så mycket av, men i övrigt kan du räkna med fotografera inom alla möjliga ämnen. Mycket nyhetsjobb och reportage framförallt i samarbete med reportrar på Samhällsredaktionen, men också jobb för Kultur/Nöjes-redaktionen som alltid har en intensiv sommar. Du ska med andra ord vara erfaren, driven och förstå de krav som ställs på en dagstidningsfotograf.

Bildredaktör
GP har ett nära samarbete med många frilansare. Som bildredaktör har du ansvaret för att jobb läggs ut och blir gjorda och att slutresultatet blir minst det förväntade. Du måste ha stor vana vid att jobba i de vanligt förkommande programmen, vara delaktig i alla avdelningars bildfrågor och kunna hantera ett stundtals stressigt arbete. Du har också stor förståelse för olika bildlösningar för olika jobb.

Nöje
Håkan Hellström och Coldplay fyller Ullevi. Way Out West korkar igen Slottsskogen. Kulturkalaset lockar stjärnor från Angered och Mellanöstern. Sommarteatrarna lockar publik till helt nya arenor. Och GP:s nöjesredaktion är förstås på plats för att göra allt från snabb rapportering till online, recensioner och långa intervjuer. Vi söker dig som kan nöje och populärkultur, tycker om att jaga nyheter och är en bra och driven skribent.

Sporten:
Sommaren är väldigt intensiv för GP-sporten. Det handlar om damlandslaget och EM-slutspel i fotboll, U21-mästerskapet i Polen och på hemmaplan är fotbollen som mest intensiv. Dessutom har vi Både Partille- och Gothia cup. Vi söker tjejer och killar som brinner för sport och som gärna hugger i lite extra och gillar att jobba mot deadlines. Du kommer självklart jobba i alla våra kanaler och vi ser gärna att du har erfarenhet av webb-tv.

Featureredaktör
Featureredaktionen söker en vikarierande redaktör som ska planera och jobba med god framförhållning, sidplanera, onlinepublicera och vid behov skriva kortare artiklar. Vi söker den ordningssamma journalist som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och mognad att ta ett stort ansvar. Önskvärt med kunskaper i sidplaneringsverktyget Whiteboard, samt onlinepubliceringsverktygen Act/Polopoly.
Under featureredaktionen återfinns sommartid Konsument, Namn, Världens Gång, Mat, Mersmak, Puls, Hälsa/Vetenskap, Krogkollen, Bostads- och Ekonomibilagor.

Redaktör GP Debatt och Fria ord
Vi söker en självgående samhällsengagerad, debattintresserad och nyhetsfokuserad person med god kännedom om de stora frågor som debatteras både på lokal-, riks- som EU-nivå. Som debattredaktör förväntas du att välja ut och beställa de texter som är vassast och mest aktuella, textredigera och bildsätta dem och publicera dem i alla våra kanaler. I arbetet ingår att synka publiceringar i aktuella ämnen med vår nyhetsredaktion och webbredaktion och att ha daglig kontakt med dessa redaktioner. Du ska även på motsvarande sätt sköta och redigera GP:s insändarsida Fria ord.
Du ska bland annat behärska vårt textsystem Newspilot, kunna redigera sidorna i inDesign samt hantera vårt digitala publiceringsverktyg Polopoly/Act.
Vikariatet omfattar tio veckor.

Redigerare till Printredaktionen
Printredaktionen söker vana nyhetsredigerare för arbete under sommaren 2017.
Printredaktionen erbjuder både svett, skratt och nyhetspuls. Du ingår som en viktig kugge i redigerarlaget och jobbar växelvis dagtid, kväll och helg. Printredaktionen redigerar i Indesign.
Eftersom vi också arbetar med sidplanering är erfarenhet av planeringsverktyget Whiteboard en merit.

Ansökan: Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan, dock är sista ansökningsdatum 27:e februari 2017.

Om du har frågor angående sommarvikariaten kontakta Ninni Jonzon, ninni.jonzon@gp.se. Journalistklubben kan kontaktas genom mejl Gabriella.Mohoff@gp.se. Vi strävar efter mångfald i våra rekryteringar.


Sista ansökningsdag

2017-02-27


Ansökningsformulär

* = obligatorisk uppgift, måste ifyllas

Personliga uppgifter

Personlig presentation

Bifoga både personligt brev och CV. Vi ser gärna att du bifogar filerna i formatet PDF.

Var uppmärksammade du platsannonsen?

Prenumerera på lediga jobb

Vill du få information om när lediga jobb inom Stampen annonseras? Anmäl dig till vår prenumerationstjänst nedan. När vi annonserar ett ledigt jobb inom något av de varumärken du är intresserad av skickas ett mejl till dig om vilket jobb det gäller. Uppgifter markerade med * är obligatoriska.

Kontaktuppgifter

Varumärke

Jag är intresserad av arbete inom följande varumärken: *