Till vårt affärsområde Stora företag söker vi en driven och affärskunnig chef med internationell erfarenhet.

Chef Affärsområde Stora Företag

dnr: 2017-216

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag är att leda och utveckla affärsområdet med ett femtiotal medarbetare fördelade på fyra kundteam. I rollen ingår kontakter på hög nivå med stora svenska exportföretag, banker både i Sverige och internationellt samt med EKN:s motsvarighet i andra länder. Du rapporterar direkt till generaldirektören och är medlem i EKN:s ledningsgrupp.

Vi erbjuder Dig att bli del av en verksamhet med stor betydelse för den svenska exporten och näringslivets internationalisering och konkurrenskraft. Vi är en kunskapsorganisation med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Vi lägger stor vikt vid samarbete internt och med externa aktörer.

Kompetensprofil

Du ska ha betydande erfarenhet som ledare för en affärsverksamhet och stor förhandlingsvana. Du ska ha kunskaper om och gedigen erfarenhet från finansieringsverksamhet, företrädesvis finansiering av export. En god kännedom om svenska företags villkor är en förutsättning för att lyckas liksom erfarenhet av att arbeta med internationella affärer och risker samt en förmåga att bygga nätverk. Du har relevant akademisk utbildning.

Som person är du trygg i din roll som ledare, har dokumenterad erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning samt har en tydligt drivande, kommunikativ och engagerande ledarstil. Du är van vid att arbeta såväl med strategifrågor som med operativa frågor samt med att bygga förtroende och relationer.

Arbetet ställer stora krav på en hög kommunikations- och presentationsförmåga samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Mer information

Läs mer om EKN och sök tjänsten på vår hemsida www.ekn.se senast den 2017-04-02.

Mer information om tjänsten lämnas av Gun Lidholm, personalchef, telefon 08-788 00 58 eller Therese Claesson på Novare Executive Search som EKN samarbetar med i den här rekryteringen 0761-726260.

Sista ansökningsdag

2017-05-01


Sista ansökningsdag har passerats