HR-chef med intresse för verksamhetsutveckling


HR-chef med intresse för verksamhetsutveckling

dnr: 2018-247

Vi söker nu en HR-chef som kan driva utveckling av strategisk och kvalificerad kompetensförsörjning, utvecklingen av EKN som arbetsgivare och verksamhetsutveckling i ett bredare perspektiv. HR-chefen är strategiskt och operativt ansvarig för EKN:s HR-relaterade frågor, rapporterar till generaldirektören, sitter i EKN:s ledningsgrupp och har en direktrapporterande HR-specialist.

HR-funktionens uppgift är att ge kvalificerat strategiskt och operativt stöd i olika frågor såsom arbetsgivaransvar, ledarskapsutveckling, kompetensförsörjning, arbetsrätt och arbetsmiljö. Du arbetar stödjande och rådgivande till chefer och medarbetare. I rollen ingår även att ansvara för delar av vår verksamhetsutveckling.

Inom funktionen ingår även ansvar för lönehantering via Statens Servicecenter samt internservice.
Rollen är bred och kräver god förmåga att effektivt driva, balansera och hantera strategiska uppdrag parallellt med operativt arbete.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Du är driven, strukturerad och lösningsorienterad. Du har ett moget och förtroendeingivande agerande som bygger på gott omdöme, god förmåga att samarbeta och hög integritet. Du har förmåga att ta ett helhetsperspektiv och aktivt bidra till vår verksamhetsutveckling. Du kan skifta från ett övergripande strategiskt perspektiv till de avgörande detaljerna. Du är kommunikativ och tydlig och navigerar lätt mellan olika kommunikationsvägar oavsett målgrupp. Centrala egenskaper är också att du är lösningsorienterad, prestigelös och orädd.

Du har universitets- eller högskoleutbildning inom HR eller annan likvärdig erfarenhet och mångårig erfarenhet av operativt och strategiskt arbete inom HR området samt erfarenhet av verksamhetsutveckling. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska, såväl muntligt som skriftligt samt ha goda kunskaper i engelska.

Erfarenhet från statlig eller internationell verksamhet är meriterande. Det är också meriterande om du i en tidigare HR-roll har arbetat i ett företag, finansiell sektor eller organisation med kundfokus och tonvikt på ekonomi och juridik i kärnverksamheten.

För mer information

Denna tjänst är säkerhetsklassad i klass 3. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställningen, vilket kräver svensk medborgarskap.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Gun Lidholm, chef HR funktionen, 08-788 00 58. Facklig representant är Bo Lindgren, SACO, 08-788 00 97.

Sista ansökningsdag

2018-06-10

Personliga uppgifter


Personlig presentation


Var uppmärksammade du platsannonsen?


Integritetspolicy


Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy:

De personuppgifter som samlas in och behandlas genom våra karriärsidor kommer endast att vara tillgängliga för utvalda anställda eller externa rekryterare som är involverade i rekryteringsprocessen och endast i rekryteringssyfte. Dina personliga uppgifter lagras i förtroende och vi kommer att lagra dem så länge det är nödvändigt ur rekryteringssyfte, dock inte längre än 2 år därefter. Om du vill att dina personuppgifter korrigeras, uppdateras, tas bort eller begränsas på något sätt vänligen kontakta oss.

Lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder är vidtagna och underhålls för att skydda personuppgifter mot oavsiktlig, olaglig eller obehörig åtkomst, användning, avslöjande, ändring, förstårelse eller förlust av personuppgifter.

Sista ansökningsdag har passerats, jobbet kan därför inte sökas

Exportkreditnämnden

Exportkreditnämnden (EKN) har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Det gör vi genom att försäkra exportföretag och banker mot risken att inte få betalt, så att de kan genomföra fler säkra exportaffärer.

Läs mer om EKN