Vill du göra skillnad och främja svensk export ska du jobba på EKN. Vi är ca 150 medarbetare de flesta är akademiker, främst företagsekonomer, nationalekonomer och jurister. Vi sitter centralt i Stockholm och satsar på en arbetsmiljö med arbetsglädje och ständig utveckling av kompetens. Vi är ungefär lika många män som kvinnor.

Systemutvecklare

dnr: 2019-265

Om avdelningen/enheten

Vi har ett motiverat utvecklingsteam på plats och ett unikt egenutvecklat systemstöd för att stödja EKN:s uppdrag. På vår IT-avdelning arbetar idag 10 medarbetare och ungefär lika många konsulter med att utveckla och förvalta våra system. Vi har sett bra effekt av vår digitalisering och vill därför öka farten. EKN söker nu systemutvecklare med stort intresse av att lära sig nytt och bidra till vidareutvecklingen av systemstöd för EKN:s verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Under hösten 2017 påbörjades ett omfattande utvecklingsprojekt där EKN moderniserar sitt kunderbjudande. Vi skapar nu ett nytt modernt gränssnitt för våra användare i syfte att förenkla hantering av våra affärer såväl för våra kunder som medarbetare. Kunderna har tillgång till systemet via en ny kundportal utvecklad i Oracle Apex som lanserats i december 2018. I nära samverkan till dessa finns ett ärendehanteringssystem och ett data-warehouse med tillhörande BI-verktyg.

Som systemutvecklare kommer du primärt arbeta med utveckling av vårt affärssystem som moderniseras med hjälp av Oracle Apex. Du kommer också arbeta med den nya kundportalen. I arbetet ingår också att hantera olika typer av integrationer.
För att trivas hos oss bör du se IT som en möjliggöra för att stötta och effektivisera verksamheten. Du har ett stort intresse för programmering och vill arbeta med agila utvecklingsmetoder med syfte att hjälpa användarna få ett effektivt systemstöd för att driva EKN:s affärer.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som EKN bedömer som likvärdig.
Du har jobbat som utvecklare i minst ett par år och söker nya utmaningar där du samtidigt får jobba för ett gott syfte, att främja svensk export. Du har erfarenhet av framförallt SQL och databasutveckling och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du behöver inte ha jobbat med Oracle PL/SQL eller Apex men är villig och har lätt för att lära samt ta till dig ny teknik.

Meriterande erfarenheter är:
- PL/SQL utveckling
- APEX
- Databasmodellering
- Oracle Forms
- Oracle DBA i Unix/Linux
- BI

Egenskaper

söker efter en öppen, kommunikativ och prestigelös person som är van att samarbeta i utvecklingsteam och i projektgrupper tillsammans med kravställare. Du uppskattar att förmedla kunskap och har en nyfikenhet och ett intresse av att finna lösningar och att lära dig nytt inom framförallt systemutveckling och EKN:s verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Arbetsprover kan komma att tillämpas i rekryteringen likaså provanställning.

För mer information

Vi samarbetar med Active Search i denna rekrytering. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta rekryteringskonsult Veronica Nylund mobil 073-852 79 63 Active Search

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag

2019-03-20


Sista ansökningsdag har passerats