Senior affärsjurist / Infrastruktur & Telekom

Sök jobbet

Är du en driven jurist med intresse för finansjuridik och exportfinansieringsfrågor?
Vill du arbeta i en affärsnära roll i en samhällsviktig verksamhet med världen som arbetsfält?
Ta då chansen att bli en del av vårt team Infrastruktur & telekom på affärsområde Stora företag!

Senior affärsjurist / Infrastruktur & Telekom

dnr: D21/07457

Vi erbjuder dig

Som anställd hos oss bidrar du till vårt uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

På EKN får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens. Vårt arbetsklimat präglas av engagemang och kundfokus. Här välkomnas du av 150 erfarna kollegor, som drivs av att möjliggöra fler, säkra exportaffärer för svenska företag och att göra svåra marknader tillgängliga.

Våra kontor är belägna centralt. Läs gärna mer om våra anställningsvillkor.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som affärsjurist arbetar du i en affärsnära roll och är delaktig i flera spännande projekt och viktiga exportaffärer i nära samarbete med våra kundansvariga analytiker. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar arbete med både stora och små frågor som kräver betydande finansjuridisk kompetens och erfarenhet, självständighet, integritet och gott omdöme i kombination med ett kommersiellt förhållningssätt.

Din huvudsakliga arbetsuppgift som affärsjurist är att arbeta med affärer under hela dess löptid, tolka EKN:s villkor samt ta ställning till nya finansiella lösningar och bidra till en god förståelse och hantering av de risker som EKN försäkrar. Att utveckla samarbeten såväl internt och externt; såsom med exportörer, banker eller andra motparter är likaså en viktig del i det dagliga arbetet. Vidare analyserar du avtalsrisker/strukturer, förhandlar och hanterar skadeförebyggande åtgärder antingen själv eller via juridiska ombud i köparlandet samt hanterar skadeutbetalning och återvinning.

I rollen ingår även att du leder utländska advokatbyråer i deras arbete med indrivningsåtgärder, domstolsprocesser och skiljeförfaranden för EKN:s räkning, samt hanterar beslut om skadeutbetalningar och återvinningsåtgärder. Som affärsjurist på EKN har du kontakter med exportörer och banker i Sverige och internationellt samt EKN:s motsvarighet i andra länder.

Ditt framtida team/avdelning

Gruppen Infrastruktur och telekom arbetar med bland annat mobila, bredbands- och fasta nät, el-transmission och kraftgenerering. Gruppen är placerad på vårt affärsområde Stora företag och arbetar med olika typer av affärer, alltifrån stora infrastrukturprojekt med statsgaranti till telekomoperatörer på både utvecklade marknader och tillväxtmarknader. Teamet består av 14 medarbetare, både underwriters och affärsjurister.

Din bakgrund

Vi söker dig med en svensk jur. kand-examen med minst 4 års kvalificerad yrkeserfarenhet som advokat, bolagsjurist eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av projekt- och tillgångsfinansiering. Det är även meritande med erfarenhet från bank, finans och/eller försäkringsverksamhet, exporterande företag, advokatbyrå eller finansbolag.

Du har dokumenterat bred kompetens inom svensk och internationell affärsjuridik och erfarenhet av internationell finansiering. Kunskaper om LMA:s (Loan Market Association) är meriterande.

Arbetet ställer krav på en hög kommunikations- och presentationsförmåga både muntligen och skriftligen i såväl svenska som engelska.

Egenskaper

Den här rollen passar dig som vill utvecklas i en samhällsviktig verksamhet i ett internationellt sammanhang. Du är noggrann, initiativtagande och duktig på att organisera och strukturera ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta med andra och är relationsbyggande både internt och externt. Du arbetar bra självständigt, har en hög servicenivå samt ett gott omdöme. Du driver och tar initiativ inom och utanför ramarna för ditt arbete.

Då arbetstempot ofta är högt behöver du vara stresstålig samt ha förmåga att lägga upp arbetet effektivt och ta dig an arbetsuppgifterna med hög integritet och en positiv inställning. Vidare har du en hög servicenivå samt ett stort engagemang och en vilja att aktivt bidra till att utveckla verksamheten vidare.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Övrigt

Tillsvidarebefattning med start så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.
Befattningen innefattar många tjänsteresor.
Befattningen är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm.

För mer information

Vill du veta mer om tjänsten tala med Nicole Pluntke, chef för teamet Infrastruktur & telekom. Frågor om anställningsvillkor och rekryteringsprocessen besvaras av Josefin Ekman, HR-specialist. Facklig representant är Eva Fahlin. Samtliga nås på telefon 08-7880000.

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss säljsamtal gällande rekryteringslösningar och annonseringskanaler, då vi har valt samarbetspartners för denna rekrytering.

Om EKN

EKN är en myndighet med uppgift att främja svensk export och svenska företags internationalisering, genom att erbjuda garantier för betalning och finansiering, tillsammans med rådgivning om affärsstruktur och riskhantering. Tjänsterna ger en större säkerhet, ökad konkurrenskraft och fler möjligheter till lyckade exportaffärer.

Sista ansökningsdag

2021-09-12

Personliga uppgifter


Frågor


Som en del i ansökningsprocessen behöver du svara sanningsenligt på ett antal frågor. De kandidater som går vidare till intervju kommer att lämna betyg, arbetsintyg och referenser som intygar och bekräftar svaren.

Ja

Nej

Ja

Nej

Ja

Nej

Ja

Nej

Ja

Nej

Ja

Nej

Ja

Nej

Personlig presentation


Var uppmärksammade du platsannonsen?


Integritetspolicy


Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med följande integritetspolicy:

De personuppgifter som samlas in och behandlas genom våra karriärsidor kommer endast att vara tillgängliga för utvalda anställda eller externa rekryterare som är involverade i rekryteringsprocessen och endast i rekryteringssyfte. Dina personliga uppgifter lagras i förtroende och vi kommer att lagra dem så länge det är nödvändigt ur rekryteringssyfte, dock inte längre än 2 år därefter. Om du vill att dina personuppgifter korrigeras, uppdateras, tas bort eller begränsas på något sätt vänligen kontakta oss.

Lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder är vidtagna och underhålls för att skydda personuppgifter mot oavsiktlig, olaglig eller obehörig åtkomst, användning, avslöjande, ändring, förstårelse eller förlust av personuppgifter.

Sista ansökningsdag har passerats, jobbet kan därför inte sökas

Exportkreditnämnden

Exportkreditnämnden (EKN) har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Det gör vi genom att försäkra exportföretag och banker mot risken att inte få betalt, så att de kan genomföra fler säkra exportaffärer.

Läs mer om EKN