Pensionsmyndighetens webbplats

Nätverkstekniker till Pensionsmyndigheten

Anställda på Pensionsmyndigheten

Är du en nytänkande nätverkstekniker som vill ta nästa kliv i karriären?
Vill du arbeta med moderna och komplexa system i en organisation som utvecklas inom DevOps/NetOps?
Vill du vara med att bygga framtida nätverksinfrastruktur för Pensionsmyndigheten?
Vill du arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats?
I så fall kan rollen som Nätverkstekniker på Pensionsmyndigheten vara nästa steg för dig.

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vår IT avdelning finns etablerad i både Stockholm och Luleå och därmed även våra aglia team. För oss inom IT innebär det nyutveckling, under många år framöver, av ett flertal nya pensionsförmånssystem med den senaste tekniken och arbetssätt. Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv.

Vår vision är att leverera bäst IT för Sverige.

IT -avdelningen på Pensionsmyndigheten har cirka 350 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med myndighetens övriga avdelningar och stabsfunktioner. Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet. Här får du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället – vårt jobb berör alla!Arbetsbeskrivning

IT -avdelningen på Pensionsmyndigheten har cirka 450 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med myndighetens övriga avdelningar och stabsfunktioner. Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet. Här får du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället – vårt jobb berör alla!

Vi arbetar med Continuous Delivery, automatiserad testning och automatiserad konfigurationshantering. Vi har som ambition att automatisera vårt arbete redan från början för att undvika att behöva göra samma sak mer än en gång. Allt i linje med DevOps.

Tjänsten kan placeras i Stockholm eller i Luleå.
I Stockholm finns vårt kontor nära Hornstulls tunnelbana på Södermalm och i Luleå i närheten av Coop Arena.
Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler i både Stockholm och Luleå och har möjlighet till hybridarbete- att arbeta både på kontoret och på distans.

I rollen som nätverkstekniker kommer du vara en del i nätverksteamet och dela på de dagliga arbetsuppgifterna som består av datacenter, kontorsnät och även nätnära tjänster t.ex. DHCP, DNS. En röd tråd är att vi hela tiden försöker arbeta med att gå från manuellt arbete till en allt högre grad av automatisering i vår nätinfrastruktur. Du kommer stötta i framtagning av myndighetens nästa generation systemplattformar där vikten av automation både i system och underliggande infrastruktur är viktigt. Nätverksteamet består idag av 4 personer och vi har siktet på att vara 5-6 personer i början av 2022. Nätverksteamet ingår i infrastrukturgruppen som idag består av ca 25 medarbetare och konsulter.

Utbildning och erfarenhet

Till den här rollen söker vi dig med:
- Högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet
- Flerårig arbetslivserfarenhet att jobba med nätverk

Som tekniker inom Nätverksgruppen är du:
- lika van att arbeta självständigt som i projektform
- analytisk och prestigelös och har en förmåga att få med dig teamet

Meriterande om du har kunskaper inom:
- Datacenternätverk
- Virtualisering av Datacenterinfrastruktur
- Automatisering av infrastrukturtjänster
- WAN
- Säkerhet inom hela nätverksstacken
- HA-lösningar inom ovanstående
- Teknisk problemlösning

Egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.Som person är du analytisk, drivande och prestigelös och har mycket god förmåga att samarbeta med andra människor. Du har lätt för att anpassa dig till nya grupper och har lätt att lära inom ditt kompetensområde. Vi vill att du är säkerhetsmedveten och har erfarenhet av att jobba självständigt och kan prioritera och ta ansvar för ditt arbete.

I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1400 medarbetare på åtta orter.

Vi gör pensioner enklare!

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten, kontakta gruppchef
Joakim Rosing, joakim.rosing@pensionsmyndigheten.se eller 010-454 28 91.

Fackliga representanter:
Liv Berntsson, Saco, tel. 010-454 34 19
Helena Blomkvist, ST, tel. 010-454 28 53


Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Ange diarienummer PSL 2021-153 i din ansökan.
På grund av julledigheten kan sent inkomna ansökningar komma att behandlas efter årsskiftet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2021-12-21

Sista ansökningsdag har passerats