Public Affairs-chef och strategisk rådgivare


Till Generalsekretariatet söker vi en


 


Public Affairs-chef och strategisk rådgivare
Har du erfarenhet från påverkansarbete och ett genuint intresse för att skapa en bättre värld för barn? Vill du lära känna Rädda Barnens verksamhet och  utveckla våra påverkansmetoder? Nu söker vi dig som vill bli vår Public Affairs-chef och strategiska rådgivare till Generalsekreterare Elisabeth Dahlin.


 


Ditt uppdrag


I din roll som ansvarig för Public Affairs planerar, samordnar och utvecklar du Rädda Barnens PA-arbete genom att identifiera viktiga områden och påverka beslutsfattare, lagstiftare och opinionsbildare. Detta gör du i samverkan med framförallt generalsekretariatet, press- och kommunikationsavdelningen samt den nationella och internationella programverksamhet. I rollen ingår omvärldsbevakning av samhälle, näringsliv och den politiska arenan där du initierar relevanta aktiviteter samt säkerställer att berörda i organisationen är uppdaterad om viktiga samhällsskeenden. I uppdraget ingår att skapa nätverk och nya möjligheter till samarbete och påverkan med relevanta parter samt att utveckla ett relationsbyggande arbete med press och PA-funktioner.


 


I rollen som rådgivare bistår du Generalsekreteraren inom områden som är relevanta för Rädda Barnens verksamhet. Du samarbetar med sakkunniga för att utarbeta underlag, förberedelsematerial och tal i samband med besök, resor och föredrag där Generalsekreteraren representerar. Ansvar för mindre utredningar och projekt ligger även inom rollens ansvar.


 


Vad vi förväntar oss


För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du som söker har följande kvalifikationer:


 


·         Relevant universitetsutbildning, gärna inom statsvetenskap, kommunikation eller juridik


·         Minst fem års erfarenhet av påverkansarbete och kommunikation


·         Erfarenhet från opinions- och folkbildning samt mycket god kunskap om politiska system och processer


·         Kunskap om barnrättsfrågor och Rädda Barnens prioriterade områden


·         Du har god förmåga att ta till dig komplex information och har professionell nivå av svenska och engelska


·         Goda kunskaper i Officepaketet


 


Personliga egenskaper vi ser är viktiga för att lyckas i rollen är integritet, god samarbetsförmåga, resultatorientering och stark kommunikativ förmåga.


Tjänsten är en tillsvidareanställning 100 % med 6 månaders provanställning vid vårt trevliga kontor i Sundbyberg, önskat tillträde så snart som möjligt troligen i februari. Din ansökan vill vi ha snarast då urval sker löpande, dock senast 18/11. Har du frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Patrik Schröder på 08-698 91 99.


 


Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i en intressant miljö där ditt bidrag är meningsfullt och skapar värde för barn runt om i världen. Vi erbjuder goda möjligheter att utvecklas och utmanas professionellt.


 


 


Om Rädda Barnen

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi ser en värld som tillgodoser varje barns rätt till liv och utveckling, trygghet och skydd och rätt till delaktighet. Vårt uppdrag är att verka för och inspirera till genomgripande förbättringar i hur barn behandlas och att uppnå omedelbara och bestående förändringar i deras liv.


 


Rädda Barnen är en folkrörelse som stöds av närmare 179 000 medlemmar och givare. Vi är ca 300 anställda i Sverige varav ett 100-tal tjänster finns på regionala kontor runtom i landet. Rädda Barnen är en av 30 medlemsorganisationer inom Internationella Rädda Barnen och tillsammans är vi verksamma i mer än 120 länder.


 


 


Fackliga representanter är, för Unionen Matti Pohjola, matti.pohjola@rb.se och för Akademikerföreningen Aesa Pighini, aesa.pighini@rb.se.Utdrag ur belastningsregistret ska visas innan beslut tas om anställning.

Sista ansökningsdag

2016-11-18

Om Rädda Barnen

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi ser en värld som tillgodoser varje barns rätt till liv och utveckling, trygghet och skydd och rätt till delaktighet. Vårt uppdrag är att verka för och inspirera till genomgripande förbättringar i hur barn behandlas och att uppnå omedelbara och bestående förändringar i deras liv. Rädda Barnen är en folkrörelse som stöds av närmare 179 000 medlemmar och givare. Vi är ca 350 anställda i Sverige varav ett 100-tal tjänster finns på regionala kontor runtom i landet, och ett 30-tal tjänster är internationellt placerade. Rädda Barnen är en av 29 medlemsorganisationer inom Internationella Rädda Barnen och tillsammans är vi närmare 24 000 medarbetare verksamma i mer än 120 länder.

Sista ansökningsdag har passerats