Är du Rädda Barnens nya generalsekreterare?


Vill du vara med och göra skillnad? Att vara medarbetare inom Rädda Barnen är mer än bara ett jobb. Det är känslan att veta att du med din kompetens bidrar till att göra världen till en bättre plats för barn och att dina kollegor jobbar mot samma mål. Rädda Barnen är en del av en global organisation vilket i vissa roller innebär möjligheter till spännande internationella samarbeten. Vi har höga förväntningar på oss själva och hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas!

Om uppdraget

Rädda Barnen är en organisation som arbetar för att barns rättigheter ska respekteras. Rädda Barnens verksamhet hämtar sitt uppdrag från en folkrörelse med medlemmar och lokalt arbete över hela Sverige. Verksamheten är samtidigt global. Vår globala rörelse når ut till barn i mer än 100 länder. Vårt uppdrag är att åstadkomma konkreta förändringar i barns liv – att säkra rättigheterna för de barn som lever i störst marginalisering, fattigdom och utsatthet, i Sverige och världen.

Förutsättningarna att arbeta för barns rättigheter är i förändring. I mötet med globala utmaningar prövas invanda arbets- och organisationsformer. I det nya landskap som växer fram som en följd av de globala målen för hållbar utveckling utvecklar vi nya verksamheter och samarbeten både nationellt och globalt. I Sverige har Barnkonventionen precis blivit lag. Det öppnar också nya möjligheter att utveckla vårt arbete, påverka och förändra verkligheten för barn.

För att åstadkomma fler och bättre resultat för barn och barns rättigheter vässar vi vår organisation. Vi ska öka möjligheterna till engagemang och delaktighet i vår verksamhet. Vi ska öka mångfalden i alla delar av organisationen och vi ska bli en ännu tydligare och starkare röst för barn. Allt för att åstadkomma mer och bättre resultat för barn och barns rättigheter.

Vi söker dig som med stort engagemang lockas av att leda en dynamisk verksamhet i utveckling

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av att leda större verksamhet, som har verkat i internationella sammanhang och framgångsrikt ansvarat för större utvecklingsarbete. Du förstår vilken roll en modern folkrörelse kan spela för att driva samhällsförändring för barns rättigheter. Du är en tydlig ledare som engagerar, bygger förtroende och skapar tillit. Du har stark förmåga att kommunicera, nätverka och driva Rädda Barnens verksamhet konstruktivt och effektivt, både nationellt och globalt.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har goda kunskaper om hur beslut som rör barn fattas och genomförs på olika nivåer.

Du är öppen för att arbeta med nya partnerskaps-, verksamhets- och finansieringsmodeller, både i Sverige och internationellt. Du har god förståelse för vikten av ett starkt varumärke och att skapa starka finansiella förutsättningar, för en organisation som omsätter närmare 1,2 miljarder kronor och som vill växa.

Vill du vara med och göra skillnad?

Som generalsekreterare på Rädda Barnen vet du att ditt arbete bidrar till att göra världen till en bättre plats för barn och du är omgiven av engagerade kollegor som delar gemensamma värderingar.

Vi erbjuder ett femårigt chefsförordnande som kan förlängas med önskat tillträde efter överenskommelse. Placering vid vårt nya kontor i Alviks Strand (planerad inflyttning i slutet av 2018). Vi ser fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt och senast den 31 augusti, ansök via länk http://fmweb.mberglund.se/index.php?from=1&up=3354

I denna rekrytering tar vi hjälp av rekryteringspartner Michaël Berglund. Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Majken Tammisto på majken.tammisto@michaelberglund.se. Då vi är noga med att vara en säker arbetsplats för barn ber vi om utdrag ur belastningsregistret i samband med anställning.


Sista ansökningsdag

2018-08-31

Om Rädda Barnen

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi ser en värld som tillgodoser varje barns rätt till liv och utveckling, trygghet och skydd och rätt till delaktighet. Vårt uppdrag är att verka för och inspirera till genomgripande förbättringar i hur barn behandlas och att uppnå omedelbara och bestående förändringar i deras liv. Rädda Barnen är en folkrörelse som stöds av närmare 179 000 medlemmar och givare. Vi är ca 350 anställda i Sverige varav ett 100-tal tjänster finns på regionala kontor runtom i landet, och ett 30-tal tjänster är internationellt placerade. Rädda Barnen är en av 29 medlemsorganisationer inom Internationella Rädda Barnen och tillsammans är vi närmare 24 000 medarbetare verksamma i mer än 120 länder.